Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/550-2755,
+36-30/550-6115


Pneumatikus szerszámok

A pneumatikus szerszámok kifejezés hallatán a legtöbben talán a légkulcsokra asszociálnak. Pedig a levegős szerszámok között rengeteg különböző gépet találunk rajtuk kívül is! A pneumatikus szerszámok egyformán kiválóan helytállnak ipari üzemekben és műhelyekben, de természetesen otthon használva is nagyon hasznos eszközeink lehetnek.

Külön előnye a levegős szerszámoknak, hogy nemcsak a hatékonyságuk kiemelkedő, hanem a használatuk is kifejezetten kényelmes. Tökéletes választás lehet akár ipari, akár hobbi felhasználók számára. Nézz körül termékeink között!
A pneumatikus szerszámok működési elve

A levegős szerszámok a minőségi kéziszerszámok és kisgépek megfelelő változatai, amelyek sajátos elven működnek. A pneumatikus szerszámok egy kompresszor segítségével, a levegő erejének hasznosításával hozhatók működésbe. 

Minden olyan szerszám, amely ezen a működési elven használható, a levegős szerszámok közé tartozik. Így a csoportba való kerülést nem az határozza meg, hogy az eszköz milyen feladat elvégzésére képes, hanem az, hogy milyen elven működtethető.

Miért előnyös az, ha az eszközeink levegővel működnek?

A levegővel, kompresszor segítségével üzembe helyezett szerszámok minden olyan helyzetben nagy segítséget jelentenek, amikor nem tudunk az elektromos áramot szolgáltató hálózatra csatlakozni. 

Nem kizárólag az okozhat gondot, hogy nem áll rendelkezésre az elektromos áram az adott helyszínen, hanem az is lényeges, hogy olyan helyzetben, illetve helyszínen se kelljen áramot használni a gépekhez és szerszámokhoz, ahol az balesethez vezethetne. Balesetveszélyes terep például az, ahol vizes a felület, de más helyzetek is elképzelhetőek. A lényeg, hogy ilyenkor sem maradunk segítség és szerszám nélkül, hiszen használhatjuk pneumatikus eszközeinket.

Tényleg szinte már csak hab a tortán, hogy a levegős meghajtású eszközök ritkábban romlanak el, mint az árammal működők. Ráadásul kedvező árfekvésben vásárolhatjuk meg őket, miközben kiváló, minőségi szerszámokhoz jutunk. A szabványos gyorscsatlakozóknak hála a szerszám cseréje is nem több, mint egy pillanat. Minőségi kéziszerszámaink között mindezen okok miatt rendkívül fontos szerepet foglalnak el.

A pneumatikus szerszámok típusai

Mivel a pneumatikus szerszámok csoportját az egyforma, levegős működési elven üzemelő szerszámok alkotják, ezért nem meglepő, hogy szinte minden kéziszerszámnak létezik levegős változata is. Ilyenek például az elsőként említett légkulcsok, de oldalunkon megtalálod a racsnis kulcsokat és a csiszolókat, az üzemanyag-kiszívó szerszámot, a festékszórót, a levegős pisztolyt, illetve a levegős kinyomó pisztolyt, ahogy nem hiányozhat kínálatunkból a pneumatikus kivágó és a gumiabroncs-fújtató sem.

Tovább színesítik a képet a mini dekopírfűrészek, a pneumatikus kalapács, a lyukasztók, a szögbelövő, a lemezvágók és a ponthegesztő vágók, illetve a rozsda- és festékeltávolító gépek is. Levegős működési elven üzemel a pneumatikus sarokfúró, a szélvédőtömítés vágószerszám, az orrfűrész és a pneumatikus tűzőgép, a rozsdáscsavar-eltávolító szerszám, valamint a sűrített levegős lefújató, sőt, a vágógép is. 

Ez a hosszú felsorolás tökéletesen megmutatja, hogy milyen hatalmas választékkal várunk téged, ha te is szereted a minőségi és hasznos kéziszerszámokat, amelyek ráadásul még további előnyökkel is megörvendeztetnek.

Reméljük, hogy sikerült bemutatnunk neked a pneumatikus szerszámok előnyös oldalát, és szívesen ismered meg levegős eszközeink választékát te is. Kellemes böngészést!