Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/550-2755,
+36-30/550-6115


Bitfejek, bitek és tartozékok

Ebben a kategóriában a bitek, bitfejek és tartozékok találhatók meg. Csavarhúzó nagyjából minden háztartásban és minden műhelyben található, hiszen a legegyszerűbb feladatok során is gyakran szükségünk van rá. Ha azt szeretnénk, hogy minden csavarhoz legyen egy passzoló csavarhúzónk, akkor egy egész szobát megtölthetnénk velük. 

Ha nem vagy szenvedélyes gyűjtő és nincs felesleges szobád sem, akkor neked találták ki a biteket. Ezekkel egyetlen csavarhúzó nyéllel és egy bitkészlettel megoldhatod minden problémádat. A bitek, bitfejek és tartozékok kategóriában minden terméket megtalálsz, amelyre szükséged lehet.

Bemutatjuk a bitek, bitfejek és tartozékok kategóriáját!

Webáruházunk kéziszerszámai között találod meg a bitek, bitfejek és tartozékok csoportját, amelyben a témakörhöz kapcsolódó termékeket alapvetően megtalálod. Ezek közül kivételt képeznek a kompresszorok, amelyeket az akkumulátoros gépek kategórián belül találsz meg.

A bitek, bitfejek és tartozékok osztályába tartoznak a bitek, bitfejek, bitkészletek, adapterek, dugókulcsok, valamint azok a tárolódobozok is, amelyek kifejezetten bitek tárolására lettek tervezve. Ezek között olyat is találsz, amelyben az üres helyek mellett előre feliratozva van a bitek típusa és mérete, s így munka közben nem kell úgy keresgélni, ahogy a lego darabokat szoktuk, amelyek közül mindig éppen azt nem találjuk meg, amelyikre égető szükségünk lenne.

Kinek lehet szüksége a bitekre?

Egyrészt mindenkinek jól jönnek ezek a készletek, akik nem szeretnének a csavarhúzókkal bosszankodni, hanem szívesebben használnak egy olyan komplett készletet, amely kevés helyet foglal és valóban megoldást nyújt az adott helyzetben. Másrészt a szakembereken felül azok is nagyon kedvelni fogják, akik csak hobbi, illetve barkács szinten foglalkoznak szerelési feladatokkal. A bitekkel egyszerűen kivitelezhetőek a szerelési, a karbantartási munkák, de az építéssel kapcsolatos egyes fázisokban is nagyon hasznosnak fogjuk találni őket.

Mire kell mindenképpen odafigyelni?

A biteknek, bitfejeknek nem véletlenül van pontosan megadva a mérete és a típusa, hiszen az, hogy megfelelően működjön a dolog, nagyon fontos, hogy a csavarhoz passzoló bit legyen kiválasztva. Ha ezt figyelmen kívül hagyjuk, akkor a csavarok, illetve a munkafelület is sérülhet, még rosszabb esetben még balesetekhez is vezethet. Legyünk tehát mindig alaposak, körültekintőek! 

Némileg tovább bonyolítja a dolgot, hogy az sem mindegy, hogy milyen munkafelülettel dolgozunk, hiszen a fához keményebb, a fémhez azonban rugalmasabb bit alkalmazása az ideális. Ennek okát a felületek ellenállásában kereshetjük.

Milyen típusú bitfejeket különböztethetünk meg?

Az egyik legegyszerűbb változat az egyenes, amely egyhornyú csavarok behajtására alkalmas. A Phillips (betűjele szerint PH) a kereszthornyos csavarhoz való, a gipszkarton bitfejnek nevezett bit is ebben a kategóriában keresendő. A Pozidriv (PZ) a nyolcágú, keresztalakú csavarok bitfeje, és nem szabad összekeverni az előzővel, hiszen a bitek is olyanok, mint Hamupipőke üvegcipellője, azaz csak egy lábra, illetve ebben az esetben csavarra illenek. A csillagfejű csavarokhoz a Torx bitek illenek, a Torx Plus ezeknek a lekerekített változatához passzol.

A szabályos és leggyakoribb hatszög alakú csavarokhoz az Imbusz bitek passzolnak, a négyzet fejűekhez viszont a Robertson elnevezésűek. Itt még egyáltalán nem ér véget a sor, hiszen ott a Tri-Wing, amely fontos, hiszen a háztartásban előforduló gépekben gyakran találkozhatunk vele. Természetesen még tovább is sorolhatnánk, de az Európában nem elterjedt, illetve az elsősorban űrkutatás során használt csavarokat és más ritkaságokat nem részletezzük.