Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/550-6115

Olajleeresztő csavarok

Az olajleeresztő csavar elsődleges funkciója, hogy meggátolja az olaj szivárgását a gépjárműből. Ezenfelül, ahogy azt a neve is mutatja, amikor ezt a csavart kicsavarjuk, akkor tudjuk leengedni azt az olajat, amit cserélni szeretnénk.

Különlegessége ennek a kiegészítőnek, hogy extrém helyzetekben is helyt kell állnia, hiszen a jármű gyorsulásával, mozgásával, felmelegedésével együtt járó hatások közepette is mindig tökéletesen kell működnie. Ehhez szükséges az olajleeresztő csavar és a hozzá tartozó tömítés jó minősége, amely garantált, ha tőlünk vásárolsz. 


81termék112
81termék112

Az olajleeresztő csavarok jelentősége

 

Az olajleeresztő csavar tehát fontos része a járművünknek, és kiváló ellenálló, illetve alkalmazkodóképességgel rendelkezik. Mivel ez a típusú csavar különbözik a hagyományos csavaroktól, ezért ahhoz, hogy kilazíthassuk, illetve megszoríthassuk, egy speciális eszközre lesz szükségünk, mégpedig az olajleeresztő csavar kulcsra.

 

Olajszivárgás észlelésekor, illetve ha indokolatlanul hirtelen megnövekvő a motorolaj-fogyasztás, illetve ha az olajnyomás rendszeresen lezuhan, akkor érdemes arra gyanakodni, hogy eljött az ideje az új olajleeresztő csavar vásárlásának.

 

Amennyiben az olaj leeresztése közben a menet megszakadásával, illetve az olajleeresztő csavar elkopásával szembesülünk, azaz az a helyzet áll elő, hogy a csavart nem lehet kellőképpen megszorítani, akkor az új menet kialakítása válhat szükségessé, amihez sajnos új olajleeresztő csavarra történő váltásra is szükség lehet. A menetvágás feladatában a menetjavító betéteknek biztosan nagy hasznát fogod venni.

A jó minőség garanciája a kiváló márka

 

BGS Technic, YATO, STHOR, VOREL olajleeresztő csavarokat és kapcsolódó eszközöket és komplett szetteket kínálunk. A BGS technic 114 részes olajleeresztő csavar menetjavító garnitúrától kezdve az 5 darabos olajleeresztő csavar készletig széles kínálattal várunk. 

 

A menetjavító szettek mellett univerzális kulcskészlet, olajleeresztő kulcsszett, olajleeresztő aljzat garnitúra, BGS technic dugófej, menetfúró, alumínium O gyűrűk, Kraftmann univerzális olajleeresztő kulcs, Peugeot-hoz szükséges speciális olajleeresztő kulcs, tömítőgyűrűk, sőt, speciális, forgatható fejű olajleeresztő kulcs is a választék részét képezi. A forgatható fejű olajleeresztő kulcs kiváló megoldás lehet a többfajta menetű, illetve többféle fejméretű olajleeresztő műanyag és fém csavarokhoz egyaránt.

Olajcsere

 

Időnként muszáj foglalkozni az autónkkal, szerencsére ma már kiváló autószerelő szerszámok közül válogathatunk, s egy kis tudás és kézügyesség birtokában többféle feladatot is megoldhatunk. Az egyik ilyen feladat, amelyet otthon is kivitelezhetünk, az az olajcsere. Persze elvihetjük a szerelőhöz is a járgányunkat, de ha szeretnénk, az olajcserével mi magunk is megpróbálkozhatunk. 

 

Az olajcsere feladata alapvetően nem igényel különleges tudást, ráadásul oldalunkról szinte mindent megvásárolhatsz hozzá. Szinte?! Bizony, hiszen nem csak szerszámokra és eszközökre, hanem például olajra is szükséged lesz. Az olaj kiválasztásakor a viszkozitás mellett azt is tartsd szem előtt, hogy az autógyártó által előírt minősítési szintet is teljesítsd vele. Ezenfelül azonban nem csak az adott gyártótól vásárolhatsz, nyugodtan vedd fel a szempontjaid közé az árat is.

Mire lehet még szükséged?

 

Egy szűrőre, aminek a kiválasztásához érdemes segítséget, tanácsot kérni. Egy olajszűrő leszedőre, ami az új szűrő felrakásánál lesz nélkülözhetetlen. A leszedő lehet fémszalagos, láncos vagy szíjas, illetve körmös is, többféle típusból választhatsz nálunk is.Szűrés
Ár
 (Ft)
70 Ft - 33 360 Ft
Gyártó
Termék státusza